Khamis, 21 Mac 2013

ANWAR KALUT BILA DITANYA SAMA ADA DIA GAY!...!

Dalam wawancara dengan satu stesen radio, Encik Anwar ditanya apakah dia seorang Gay, ini jawapannya!..fikir2kan lah.

HINA ANGGOTA KESELAMATAN TIDAK LAYAK JADI WARGA NEGARA

Mereka yang memperlekeh atau menghina anggota pasukan keselamatan yang menjaga keamanan dan keselamatan negara tidak layak menjadi warganegara Malaysia. Menurut bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, tindakan menghina atau memperlekehkan anggota pasukan keselamatan yang berkorban demi negara menunjukkan seseorang itu tidak menghormati kedaulatan negara ini. "Kalau pasukan keselamatan diperlekehkan, maka tiada semangat patriotik, seseorang itu tidak layak menjadi warganegara di negara ini," katanya. Mereka yang menjadi warganegara sesebuah negara, perlulah cinta dan sayangkan negara itu malah sanggup mati untuk negaranya.
"Kalau pasukan keselamatan yang berkorban menjaga kedaulatan negara menjaga keamanan negara pun dihina, tidak mustahil jika kita mendapat ancaman lebih besar, mereka yang menghina pasukan keselamatan kita akan berpaling tadah kepada musuh," katanya.
Seorang lagi anggota panel program anjuran Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Pahang itu, bekas Panglima Medan Tentera Darat, Lt Jen (B) Datuk Seri Zaini Mohd Said berkata, tindakan pihak tertentu yang menghina dan memperlekehkan pasukan keselamatan tidak ubah seperti duri dalam daging. "Kita sepatutnya menyokong apa yang dilakukan pasukan keselamatan yang menjaga kedaulatan negara kita. Anggota pasukan keselamatan juga manusia, apabila mereka diperlekehkan, sudah tentulah akan timbul jua keraguan mereka ketika di perbatasan. "Malah terdapat bekas bos yang turut mengutuk mereka (merujuk kepada pegawai kanan tentera menyertai parti pembangkang dan memperlekehkan anggota tentera),ini akan meruntuhkan moral mereka di perbatasan," katanya. Dalam perkembangan berkaitan, Musa dan Zaini turut berkongsi pendapat supaya pasukan risikan dan peralatan pasukan keselamatan ditingkatkan. Isu keselamatan dan keperluan peralatan keselamatan bukanlah sesuatu perkara yang perlu dipolitikkan oleh mana-mana pihak. "Peralatan yang canggih diperlukan, kita harap kerajaan dapat membeli peralatan yang lebih canggih bagi memantapkan lagi kawalan keselamatan negara kita," katanya.

LEMBAGA DISIPLIN UMNO PANTAU AHLI SABOTAJ PRU

Lembaga Disiplin UMNO telah bersiap sedia untuk bertindak ke atas mana-mana pemimpin dan ahli UMNO yang melakukan kesalahan sabotaj terhadap parti menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke -13 ini, kata Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail. Jelasnya, antara tindakan tegas dikenakan adalah termasuk pecat dan gantung keahlian sebagaimana telah pun diambil terhadap sebuah bahagian UMNO di Sabah yang didapati bersalah kerana kesalahan sabotaj. “Lembagaa Displin UMNO juga sudah melantik Pemantau di setiap kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi memantau dan melaporkan kes-kes sabotaj parti yang berlaku di kawasan masing-masing bagi membolehkan tindakan disiplin lebih awal dapat diambil terhadap mereka yang melakukan perbuatan sabotaj,” katanya dalam satu siaran media hari ini. Jelas beliau, sebuah Jawatankuasa Khas telah diwujudkan yang akan berperanan mempercepatkan proses membuat keputusan dan menjatuhkan hukuman kepada mereka yang didapati bersalah atas kesalahan sabotaj atau melanggar disiplin parti. “Jawatankuasa Khas ini dianggotai oleh empat orang wakil Majlis Tertinggi UMNO dan empat orang wakil daripada Lembaga Displin dan akan dipengerusikan oleh saya selaku Pengerusi LD UMNO.” Dengan kewujudan Jawatankuasa Khas ini tindakan tegas dan segera boleh diambil terhadap mereka yang melakukan kesalahan sabotaj dan disiplin parti. “Namun begitu sebelum memutuskan apa juga hukuman, Lembaga Displin akan menjalankan siasatan terperinci dan membuat keputusan berdasarkan kepada bukti-bukti yang kukuh.” Selaras dengan itu, beliau menyeru kepada semua ahli UMNO di seluruh negara supaya bersatu padu dan menyokong siapa sahaja yang akan diletakkan sebagai calon oleh pucuk pimpinan parti dan tidak melakukan sabotaj terhadap parti. “Jauhi perbuatan sabotaj atau perbuatan yang boleh melemahkan parti. Lembaga Displin tidak akan berkompromi serta akan mengambil tindakan tegas kepada sesiapa sahaja yang mengkhianati parti,” tegasnya lagi. –

Uptown Girl: Untuk Tatapan 18 Tahun Ke Atas....Aksi Anwar Ibrah...

Uptown Girl: Untuk Tatapan 18 Tahun Ke Atas....Aksi Anwar Ibrah...: VIDEO YANG DINANTI-NANTIKAN OLEH RAKYAT MALAYSIA.... UG MALAS NAK KOMEN BANYAK-BANYAK... KORANG TENGOK DAN NILAI LAH SENDIRI... NI KE...